HABERLER
Derlas Otomotiv firması sektöre yeni bir adım attı
04 Ekim 2019

Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon Türkiye, Ankara’da OSTİM Sanayi Sitesi’nde Yiğit Akü bünyesinde faaliyet gösteren Derlas Otomotiv ile yeni bir ‘yetkili iş ortaklığı anlaşması’ imzaladığını duyurdu. Tamamen ağır ticari araçlara özel olarak hizmet verecek olan bayide birçok hizmet aynı anda sunulacak.

Ostim’de bulunan fabrikada gerçekleşen etkinliğe; Yiğit Akü ve Derlas Otomotiv Genel Kurulu Başkanı Hamit Yiğit, Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi CEO'su Alp Günvaran,  eski Türkiye İçişleri Bakanı şimdi ise Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı olan Abdülkadir Aksu,  Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Vali Necati Çetinkaya, TBMM’nin 25. Başkanı Cemil Çiçek ve birçok seçkin davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını  Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi CEO'su Alp Günvaran yaptı. Prometeon Türkiye olarak ‘Yiğit’ ailesiyle böyle bir ortaklığa imza atmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Günvaran,  şunları söyledi: “Nihai tüketicilerimize böyle bir müessese kazandırdığımız için gururluyuz.” 

Nihai tüketicilerin her türlü sorununa çare olmak en büyük hedefimiz 
Prometeon Türkiye’nin 1960 yılında kurulduğunu hatırlatan Günvaran, iç-dış piyasada önemli anlamda katkı sunduklarını ifade etti. Günvaran, Prometeon şirketinin Türkiye ekonomisine katkı sağladığını da söyleyerek, “Son üç yıllık dönemde 150 milyon dolar daha fazla yatırım yaparak hem üretim kapasitemizi yüzde 75 oranında arttırdık hem de ürünlerimizin araştırmasına ve gelişimine destek vererek dünyada öncü hale geldik. Lastiği kullanan nihai tüketicilerimizin her türlü sorununa çare bulmak en büyük amaçlarımızdan bir tanesi…  Böyle bir tesisi kazandırmış olmaktan dolayı da çok mutluyuz.  Hem Yiğit ailesine hem şirketimize hem de nihai tüketicilerimize hayırlı, uğurlu olur.” 

Yiğit; “Yerli ve milli bir firmayız, 100 ülkeye ihracat yapıyoruz “
Etkinlikte konuşan diğer bir isim ise Yiğit Akü ve Derlas Otomotiv Genel Kurulu Başkanı Hamit Yiğit idi. Yiğit Akü olarak yerli ve milli bir firma olduklarını işaret ederek, konuşmasına başlayan Yiğit, şunları söyledi: “100 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yaklaşık olarak 6 bin bayimiz var. Bünyemizde çalışanlarla beraber 50 bin kişiye ekmek kapısı olduk. Kuşkanadıyla uçar derler, bizde büyüyerek emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.  

Yiğit; “Başarılı olmak için öncelikle kişinin hedefinin olması lazım “
Gençlere tavsiyelerde bulunan Yiğit, başarılı olmanın sırlarını şu sözlerle anlattı: “Öncelikle gençlerin hedefinin olması lazım. AR-GE çalışmalarına önem vermek gerekiyor. İşini severek icra etmeli ki çok çalışsın. Fırsatçı olmamak lazım… Sevgi ve saygı lazım... Her iş kolunda olduğu gibi sabırlı olmak gerekiyor, bunun yanı sıra hoşgörülü de olmalıyız. “

Planlı- programlı çalışmak çok önemli 
İş yeri kurmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Yiğit,  çalışanların ve ekip arkadaşlarının iyi seçilmesi gerektiğini belirterek, planlı- programlı çalışmanın önemine dikkati çekti. ‘Güneşi üzerinize doğurmayacaksınız’ ifadesini kullanan Yiğit, erken kalkmanın önemine ve erken kalkmanın rızkı artırdığına dikkati çekti. 
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Böyle bir dönemde risk alarak iş yeri açan Yiğit ailesini tebrik ederek, konuşmasını sürdüren Baran, şunları söyledi: “Bu ülkenin ekonomik anlamlarda daha iyi yerlerde olması için üretim şart. Açılan bu işyeri ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.  
Açılan lastik fabrikasında 50 kişi çalışacak.