HABERLER
13 EKİM ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 98. YIL DÖNÜMÜ!
14 Ekim 2021

Ankara; Kurtuluş Savaşı boyunca stratejik kararların alındığı, milletimizin mukadderatının şekillendiği ve jeopolitik konumuyla öne çıkan bir karargâh olarak fiilen başkentlik görevi yapmıştır. Cumhuriyet’in ilanından on altı gün önce de Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen yasa önerisinin kabulüyle 13 Ekim 1923'te yeni kurulacak devletin yasal olarak başkenti olmuştur. Bu anlamda, Ankara’nın başkent oluşu tarihî bir tekâmül sürecidir. Ankara halkının Millî Mücadele’ye verdiği destek, Gazi Mustafa Kemal ile Heyet-i Temsiliye’ye gösterdiği ilgi ve oluşan Kuvâ-yı Milliye ruhunun bu sürece etkisi büyüktür.

Millî egemenliğimizin sembolü olan Ankara; bugün de sahip olduğu tarihî ve kültürel zenginlikleri, sanayi ve teknolojideki gelişimi ile hepimizi gururlandıran önemli bir merkezdir. 

Ankara, binlerce yıllık devlet mirasımızın temsilcisi olarak milletimizin muasır medeniyet hedefindeki en büyük güvencesidir ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi olmanın övüncüyle millî ve tarihî tüm emanetleri özenle muhafaza ederek ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya devam edecektir.  

ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 98. YILINDA, GURUR VE MUTLULUKLA KUTLUYORUZ!